EHBO BHV Amersfoort

Gastouders en kinderopvang (NIKTA)

Als gastouder of leiding op een kinderdagverblijf ben je verantwoordelijk voor de kinderen van anderen. Dat betekent ook dat je moet kunnen helpen op het moment dat een kind verwond raakt.

In het Convenant Kwaliteit Kinderopvang dat per 1 januari 2010 van kracht is, is vastgelegd dat gastouders moeten beschikken over een geldig en erkend diploma kinder-EHBO en reanimatie. Het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg, Training & Advies heeft hierop de cursus ‘Acute zorg bij kinderen’ ontwikkeld. Dit is een van de slechts enkele door het ministerie van OCW erkende en goedgekeurde EHBO-opleidingen voor gastouders.

Inhoud:
Tijdens deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
– preventie
– controleren bewustzijn
– stabiele zijligging
– draai van buik naar rug
– omgaan met rugletsel
– stoppen ernstige bloeding
– omgaan met shock
– reanimatie volwassene, kind en baby (volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad)
– AED (optioneel)
– omgaan met kleine ongelukjes
– kinderziektes

Sudiebelasting:
Cursusduur 6 uur, voorbereiding 3 uur.
De cursus duurt gemiddeld 6 uur, afhankelijk van de wensen en het vaardigheidsniveau van de deelnemers. Cursisten kunnen zich voorbereiden door middel van zelfstudie via een cursusboek of
e-learniing .

Toetsing:
De theoriekennis wordt getoetst door middel van een theorie-examen wat op de dag zelf wordt afgenomen. De praktijk wordt beoordeeld tijdens het uitvoeren van de vaardigheden.

Certificering:
Als cursist alle onderdelen met een voldoende heeft afgesloten, ontvangt hij/zij het certificaat ‘ Acute zorg voor Kinderen’  van NIKTA. Dit certificaat is een jaar geldig.

Voorwaarde deelname:
Iedereen van 18 jaar en ouder kan deelnemen aan deze cursus.

Prijzen
Individuele gastouder: € 95,00. Inclusief NIKTA certificaat, exclusief cursusboekje van € 25,00
Voor gastoudersbureau’s of kinderopvang organisaties maken wij graag een offerte op maat, neem hier contact op voor de mogelijkheden.

Locatie:
We kunnen deze cursussen geven op onze eigen cursuslocatie in Amersfoort of voor een kinderopvang organisatie of  gastouderbureau indien gewenst op locatie.

Nieuws

Contactgegevens

Telefoon : 06 208 306 49
info@ehbo-en-bhv.nl

Neem contact op