EHBO BHV Amersfoort

EHBO voor de kraamverzorgende (NIKTA)

Als kraamverzorgende kan je in een gezin te maken krijgen met de meest uiteenlopende situaties. Natuurlijk ben je door je opleiding voorbereid op de kraamperiode en de daarin meest voorkomende dingen. Maar wat als een ouder broertje of zusje van de trap af valt, of opa een hartaanval krijgt tijdens de kraamvisite?

Om deze reden is sinds enige tijd elke kraamverzorgende verplicht zich te scholen in EHBO- en levensreddend handelen. EHBO & BHV Amersfoort heeft als eerste opleider in Nederland in samenwerking met een grote kraamzorgorganisatie een EHBO-opleiding ontwikkeld die aansluit bij het werkveld en de dagelijkse praktijk van de kraamverzorgende. Deze opleiding is zo goed ontvangen, dat dit in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg, Training & Advies (NIKTA) heeft geleid tot een officiële certificering. Het resultaat is de cursus ‘Acute zorg voor de kraamzorg’.

Inhoud:
In deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
– preventie in de kraamomgeving
– controleren bewustzijn
– stabiele zijligging
– draai van buik naar rug
– omgaan met rugletsel
– stoppen ernstige bloeding
– omgaan met shock
– reanimatie volwassene, kind en baby (volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad)
– AED (optioneel)
– mogelijk ernstige situaties in de kraamperiode
– omgaan met kleine ongelukjes

Sudiebelasting:
Cursusduur 8 uur, voorbereiding 4 uur.
Wij geloven in leren door doen. Om deze reden kunnen cursisten zich de theorie van tevoren eigen maken door middel van onze e-learning. Vervolgens oefenen ze de vaardigheden op de praktijksessie. Voor de basiscursus duurt deze een hele dag (8 uur).

Toetsing:
De theoriekennis wordt getoetst door middel van een theorie-examen in de e-learning. De praktijkvaardigheden worden beoordeeld tijdens de praktijksessie.

Certificering:
Als de cursist alle onderdelen met een voldoende heeft afgesloten, ontvangt zij / hij het certificaat ‘ Acute zorg in de kraamzorg’  van NIKTA. Dit certificaat is een jaar geldig.

Voorwaarde deelname:
Iedereen van 16 jaar en ouder kan deelnemen aan deze cursus.

Neem hier contact met ons op voor een prijsopgaaf of mogelijke cursusdata.

 

Nieuws

Contactgegevens

Telefoon : 06 208 306 49
info@ehbo-en-bhv.nl

Neem contact op